Fraud Analytics: bent u in control?


Fraude is een steeds belangrijker onderwerp op de agenda van CFO's en managers. Zeker na recentelijke schandalen (Volkswagen schandaal, LiBOR affaire, PGB-fraude), is aangetoond dat fraude (nog steeds) een omvangrijk en veelzijdig probleem is. Zowel op kleine schaal als op grote schaal heeft fraude impact, het veroorzaakt materiële en immateriële schade voor uw organisatie. Als uw organisatie slachtoffer is van fraude toont het ook aan dat een organisatie niet in control is, en dat beheersmaatregelen niet of niet goed genoeg werken.

 

Ook als uw organisatie nog nooit in aanraking is geweest met fraude is het van belang dat u zeker bent dat uw financiële processen goed zijn afgebakend, en dat er voldoende 'checks and balances' zijn om u te beschermen tegen frauduleuze transacties. Immers 'absence of evidence' is nog geen 'evidence of absence'. Zeker met de toename van IT-gebruik, wordt het makkelijker voor fraudeurs om fraude te plegen. Immers met een paar klikken op de muis kunnen financiële kengetallen al gemanipuleerd worden. 

 

Echter de toename van IT-gebruik biedt ook kansen om fraude op te sporen, of nog beter vroegtijdig te signaleren. Bij Auraculum combineren wij onze kennis op het gebied van fraude, data science en IT om u aan de voorkant te beschermen tegen fraude. Immers voorkomen is beter dan genezen. Wij helpen u met het risicomanagement en geven u inzicht in de geldstromen binnen uw bedrijf en de werking van uw financiële processen. Ook denken wij met u mee hoe wij uw beheersmaatregelen kunnen verbeteren aan de hand van onze bevindingen. Onze methodologie is erop gericht om aan de hand van uw data fraude-indicatoren te ontdekken, zodat u hier tijdig en adequaat de juiste maatregelen tegen kunt treffen. Op basis van onregelmatigheden in de data kunnen wij fraude (of aanwijzing daarvan) detecteren. Enkele voorbeelden van technieken die wij toepassen:

  • (Sociale) network analyse
  • K-means clustering
  • Logistische regressie
  • Neurale netwerken
  • Benfords Law
  • Logit & Probit modellen

Wij zorgen ervoor dat u zeker kunt zijn dat u in control bent!


Nieuws  & Contact

Benieuwd naar de kracht van predictive analytics? bekijk de newsfeed hieronder om meer te weten te komen, en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!            OFNeem geheel vrijblijvend contact met ons op voor vragen en/of een (online) offerte!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.